八字分享真人命例

如果身邊朋友有精神問題,突然出現行為怪異,從八字命理上可以點樣睇得到?我地又可以點樣幫到佢?

分享一個真實命例比大家研究:
下圖係一個男命乾造八字。從八字術語講假棄命從勢格。
命主本身自己為戊土日元,月令為子水財星。但命局水很強,才財混雜,變得不純,命格為次一等。
再者命主由12歲大運甲寅至22歲乙卯大運,
讀書運程非常好,年年考第一名,大學畢業。
命裡一生潛伏了六親緣薄,無兄弟朋友助力幫助。點解?因為唔識同身邊人溝通,過早行完事業及學習運勢。命主八字水重為桃花,仲要子水力量非常大,而命裡有兩粒子水,加上財才混雜難有美好姻緣啦。桃花運無好下場,到事主搭入2014年大運丙辰運,事業運感情運急劇轉差。工作無份做得長,意智變得薄弱,原因大運丙火與年月天干壬水,對沖。情智變得激動,不時諗埋負面野,自以為自己聰明一世,反被自己聰明所誤。無法接受自己現狀情緒都出現問題。跟住落去有無運行就睇自己做化啦。往往物極必反,過旺則折。